Pacsi Imréné üzente 10 éve

Erzsike! Én is többször "befürödtem" már a cukorral, azért tértem át a tartós tömény keményítőre, mert meguntam, hogy nem olyan szép a cukros keményítés, mint ahogy elképzeltem volna vele a kész munkát. A tartós keményítő eddig bejött, ráadásul nem is gyengül vissza, ha nedves helyen tárolod. De ezt mindenképpen megpróbálom, hátha sikerül így elkészíteni a cukros "levet".

Válasz

Pacsi Imréné üzente 10 éve

Köszönjük a keményítés fortélyait! Nagyon kedves vagy, hogy megosztottad velünk!

Válasz

Kardosné Margó üzente 10 éve

Nagyon szép!

Válasz

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

Köszönöm Editke,látod ez eszembe se jutott,hogy még a cukor"származása is számit

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

A keményítést mindig cukorral végzem. A mennyiség attól függ, h mekkora a keményítésre váró munka. Amilyen forró vizet elbír a kezem, abba oldom fel folyamatosan a cukrot, míg szirup sűrűségű nem lesz. Én nem szoktam felfőzni. Belemártom a kész munkát, jól megnyomkodom az oldatban, h mindenütt átjárja. Ezután teszem a kiválasztott formára, és csontkeményre szárítom. Ha véletlenül nem lenne elég kemény, a már félkemény munkát megforgatom az oldatban, majd a felesleget lerázom róla, és tovább szárítom. Más "trükköm" nincs. Az viszont lényeges, h teljesen fel kell oldani a cukrot. Tapasztalatom szerint a cseh cukor nem igazán jó.

Válasz

szodorai iren üzente 10 éve

Mese szep.

Válasz

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

Csatlakozom Zsuzsikához!
Igaz hogy én először csináltam cukorral,de a színesen látszik a cukor,meg mintha peregne róla,talán túl tömény?

Válasz

Pacsi Imréné üzente 10 éve

Gyönyörűséges! Légyszíves áruld el a "cukros" keményítés víz és cukor arányát, valamint a
fortélyát: mennyi ideig kell állni hagyni a cukros lében, hogy ne legyen "ikrás", hanem gyönyörű, mint egyébként minden munkád. Megköszönöm, ha válaszolsz.

Válasz

Moller Gizella üzente 10 éve

Csodálatos !!!55555 pusz Gizke

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Köszönöm a kedves, elismerő szavakat.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Erzsike! Én mindig cukorral keményítek. A talpat a 3. sorra kell készíteni. Ezt nem írtam le, hiszen pofon egyszerű. Pálcát a kívánt körméretben. Majd ezekre egy cakkos zárósor. Ennyi az egész.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

A galériámban fel van töltve a minta.

Válasz

Kakasné Keszei Anikó üzente 10 éve

Nagyon szép. Mintát kérhetek? Köszönöm

Válasz

Fehér Erzsébet üzente 10 éve

Ismét csodálnivaló különlegeset alkottál,a"bordó tál"mintájával van?
És az aljáról írnál pár szót?
Mivel kell keményíteni hogy ennyire stabil legyen?

Válasz

Reskóné Marika üzente 10 éve

nagyon szép ez a tál

Válasz

Stengel Istvánné Marika üzente 10 éve

Aranyos Editke!Ez nagyon gyönyörű.

Válasz