klapka sándorné ili üzente 11 éve

Kedves Ilona! Már elkészitettem, de lebontottam mert készen nem tetszett. Az albumomba -k.sándorné-ba megtalálod milyen lett készen. Kiváncsian várom a tied milyen lesz! Egyébként igen az a minta ami mellette van, azt is én tettem fel. Időközben már több orosz nyelvü oldalon is megtaláltam, ugyanezt a képet és ezekkel a mintákkal.
Kiváncsian várom, a végeredményt! Jó munkát és Kellemes husvéti ünnepeket kivánok neked és minden kedves klubtársamnak!

Válasz

GYoeRGYNE BUDAVÁRI üzente 11 éve

Kedves Ili!
Az egyik kolléga nőmnek megtetszett ez a pelerin, és megkért horgoljam meg neki. Remélem, nem bánod, ha elkészítem!
Közben olvastam a hozzászólásokat. Miért lett kicsi Neked a nyakkör. A próbahorgolás alapján nekem 50 cm, vagy több a fonaltól függően. Vagy nem 3 ráhajtásos pálcával csináltad? A minta mellett ott van, hogy azzal kell horgolni.
Üdv: Icus

Válasz

Benda Anna üzente 11 éve

JA!
Bocsánat , fontos dolog lemaradt:
vastag fonal, 4-s tű !!!
(a fotón is látszik milyen vastag)

Válasz

Benda Anna üzente 11 éve

Bérczi Erikának igaza van !! !!
Habár csináltam róla "képregényt" amiben a mintán képről, képre benyilaztam-beírtam mit, hogyan, és melyik sorban, de nem tudom ide föltenni.
Ha, érdekel, küldd el a mail címemre, a mail címedet

Válasz

Kor All üzente 11 éve

A fotó, amelyen a pelerin ki van terítve egyértelművé teszi az elkészítést.

Válasz

klapka sándorné ili üzente 11 éve

Erika! Köszönöm szépen, hogy gondolkodtál a problémámon. Most egyenlőre félre tettem, mást kezdtem el, de hamarosan visszatérek rá. Ha esetleg elkészülsz vele, oszd meg a tapasztalataidat.

Válasz

Béczi Erika üzente 11 éve

No, hát megrajzoltam a mintát, de nem fejeztem be és nem is lett túl szép. Attól tartok, hogy másnak nem lennének egyértelműek a jelzéseim és nem nehezen olvasható-e a rajz.
Ami viszont megoldás lehet a nyakkivágás-problémára:
Két külön félkörrel kell kezdeni, ha a terítő minta alapján horgolod, akkor a hosszabb szárú, de kisebb legyezőnél legyen a kivágás, és akkor nem lesz túl szűk. A két darabot a kisebb legyező előtt kell összekapcsolni (mielőtt ketéválik a szára). A végén még hozzá lehet horgolni a kisebb legyezőhöz pár sort, hogy a vállat fedje.
Én a kész darabról számolgattam le és ott a szárak egyforma hosszúak, valamint a legyezőknél és a szamócáknál (vagy ananászoknál) is több pálcát kell horgolni, először 6, majd 12 darabot. Itt is két külön félkörrel kezdődik és soronként oda-vissza halad a minta, majd a 8. körben összekapcsoljuk a két darabot.
Remélem valamennyire érthető amiket összeirkáltam. Most már rendesen izgatja a fantáziámat, hogy végül is hogyan kellene meghorgolni, valószínűleg neki is állok.

Válasz

nistor margareta-maria üzente 11 éve

Ha jo a szemed akkor sikerulni fog fel kell nagyitani a mintat az eper es a legyezot minta ismetlodik,amilyen az eleje ugyan az a hata,oldalt a bovitesnek a ket legyezo minta van.Nincs tehetsegem a magyarazatra de jol lehet letni/4 eper+4 legyezo/lementem a mintat es megprobalom horgolni.

Válasz

klapka sándorné ili üzente 11 éve

Kedves Erika! Hálás köszönet minden ötletért, előre is.

Válasz

Béczi Erika üzente 11 éve

Kedves Ili!
Nekem van ötletem. A kiterített kész darabot és a terítőmintát összehasonlítva látszik, hogy hol kell több pálcát horgolni, illetve hol van a nyakkivágása. Megpróbálom megrajzolni, de lehet, hogy csak leírás lesz belőle.

Válasz

klapka sándorné ili üzente 11 éve

Ez nem én készitettem,. A vállmelegitő mintáját szeretném én is., mert az általam ismert mintáva/az hasonló módon készitett teritő mintája /nem igazán jön össze /kicsi a nyakkivágás/ Ötleteket kérek hogyan lehetne mégis kivitelezni!

Válasz

Ludnai Margit üzente 11 éve

Gyönyörű!!! Milyen cérnából készült és hány deka szükséges hozzá?

Válasz

Moller Gizella üzente 11 éve

Csodálatosan szép !!!!!5-ös

Válasz

Harcosine Julika üzente 11 éve

Nagyon szép munka ügyes kezekre vall

Válasz

Máté Zoltánné Magdika üzente 11 éve

Nagyon szép.

Válasz