Rápolti Mária üzente 13 éve

Én a helyedben kötnék egy szélesebb, hosszú sálat, elég sok időt vesz igénybe, amikor készen van félbe hajtanám, amekkora a fej hossza ott összevarrnám a nyak aljáig, és a többi részt a sálból előre tenném a mellkasra, vagy ha nagyon hosszú akkor hátra is lehet kanyarintani. Szerintem ez a legegyszerűbb a kapucnis sál kötéséhez.

Válasz

Homoki Tiborné üzente 13 éve

Szia Bea! Én az unokámnak szeretnék ilyen kapucnis sálat kötni, aki 7 éves. Elküldenéd a leírást nekem. Köszi Homoki Ili

Válasz

Szüléné Vincze Beáta üzente 13 éve

Szia!
Én most készültem el egy kapucnis sállal, a lányomnak kötöttem. A mintát az Ázsiában vásárlás közben vettem le egy eladó darabról. Megkötöttem a téglalapot a kapucninak, meg külön egy jó hosszú sálat, majd összevarrtam. aA szélére vettem "szőrös" fonalat és azzal körbekötöttem a kapucni arc felőli szélét és a sál alját. Nagy sikere lett. :)

Válasz

Horváthné Banko Gabriella üzente 13 éve

Szia segitek ha a gondolatom jó. Köss meg egy sál hosszúságot utána köss egy négyzetet ez lesz a kapucnid ha összevarrod. Ezek után pedig rávarrod a sáladra a kész kaoucnit. Én igy késziteném el.

Válasz

Bakk József üzente 13 éve

Szia Angéla!
a fotót a :
www.kepfeltoltes.hu -ra tudod feltenni, ha ez segítség.
Üdv Joci

Válasz

Milner Angéla üzente 13 éve

Ha elmondod hogy tudok neked fotót küldeni, akkor küldök róla, a gépemen van egy nagyon szép darabnak a fotója....

Válasz

Béres Judit üzente 13 éve

Ha angolul rákeresel: hooded scarf
rengeteg féle variáció van belől

:o)

Válasz

Béres Judit üzente 13 éve

http://www.google.hu/images?hl=hu&q=hooded+scarf&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=bBTsTKSuI8v1sgbRqYWQDw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=2&ved=0CDcQsAQwAQ&biw=1024&bih=578

Itt találsz párat! Sok sikert!
:o)

Válasz

Rácz né Jutka üzente 13 éve

Én kötöttem, már több kapucnis dolgot, és az a tapasztalatom, hogy csinosabb a kapucni amikor hátul középen van össze varrva. Én ketté venném azt a fentebb említett 40-50 cm-et külön külön kötném meg, és a fejmagasságnál fogyasztanék, hogy íves és ne csúcsos legyen a kapucni, majd összevarrnám a megfelelő magasságnál. Azt hiszem kipróbálom. Szerintem is szélesebb sálat kellene alapnak kötni. Majd beszámolok róla, ha elkészült. TAKO-ban, már láttam, csak nem figyeltem meg a technikát. Üdv. Jutka

Válasz

Oné Varga Ildikó üzente 13 éve

Kedves Erzsébet! Ha elkészülsz vele, felrakod, hogy lássuk, hogy néz ki? Köszi. Ildikó

Válasz

Sáfrányné Erzsébet üzente 13 éve

Én most kötök egyet.
Megkötöttem a sálat (elég szélesre). Aztán a középen felszedtem kb.40-50 cm-t. Abból lesz a sapka rész. . Kb. 5cm megkötése után a közepén 1-1 szemet fogyasztok minden 4. sorban. Mikor elérem a fejtető magasságát, akkor kétfelé veszem és lefogyasztom. (középs résztől haladok a széle felé) Majd összevarrom .
Sáfrányné Pötyi

Válasz

Kiss Béláné üzente 13 éve

Igen.Igaza van Magdinak.
Így kell kötni. Megméred az arcszéltől hátul a fejed középvonaláig a távolságot, és olyan szélesre kell kötni a sálat. Amikor a sál kész, kettéhajtod és az összehajtott résztől a tarkód és nyakad találkozásáig összevarrod.
Bármilyen neked tetsző mintával kötheted.

Válasz

Horváth Magdolna üzente 13 éve

Hát még nem kötöttem ilyet, de szerintem egy kicsit szélesebb sálat kell kötni és a sapka részt összevarrni. Ha nem így kell akkor bocsi, talán másnak is vannak ötletei akik már gyakorlottabbak. Kíváncsi vagyok Én is.

Válasz